Начин на приготвяне
Подгответе маринатата за свинско, като поставите шафрана в леко подтоплено прясно мляко за 20 минути. След това смесете разтворилия се в млякото шафран с бялото вино. Маринатата е готова.
Нарежете месото на пържоли с желаната от Вас големина и дебелина и ги поставете в тавата, в която ще ги печете.
Залейте ги с маринатата и ги оставете в това положение за два часа да се овкусят.
След това нарежете почистените моркови и гъби, прибавете ги към овкусените пържоли заедно с топеното сирене и лененото семе.
Добавете вода и сол, колкото е необходимо, и печете два часа в предварително загрята фурна на 170 градуса.
Получават се нежни и ароматни пържоли.
Когато пържолите с гъби моркови са готови, сервирайте топли.