Начин на приготвяне
Тези вкусни сладки са леки на вкус и могат да се сервират като десерт на Коледа. Може да ги приготвите и консумирате на следващия ден, защото щом престоят, слепените бишкоти също са достатъчно вкусни.
Започваме с приготвянето на млечния крем. На котлон загряваме млякото и захарта, докато кипнат.
През това предварително разбъркваме нишестето и ванилената захар с 1 лъжичка мляко до получаване на кашичка.
Изсипваме сместа на тънка струйка в тенджерата и бъркаме непрекъснато до сгъстяване на кремчето.
Оставяме леко да изстине и добавяме маслото.
Продължаваме със слепването на бишкотите. Всяка бишкота потапяме съвсем леко от външната страна в прясно мляко и подреждаме на поднос.
Отгоре с лъжичка или с шприц слагаме от крема и захлупваме с друга, потопена в мляко бишкота. Внимателно овалваме готовите слепени бишкоти за Коледа в кокосови стърготини.
Разтапяме шоколадовия кувертюр и украсяваме с него всяка от коледните сладки.