Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Аламинути»Вкусни и ароматни миди на тиган

Вкусни и ароматни миди на тиган

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Вкусни и ароматни миди на тиган
Снимка: Ники
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Истински деликатес - ароматни миди на тиган за всички, които ги обичат"

Необходими Продукти

  • миди - 500 г изчистени
  • краве масло - 50 г
  • чесън - 3 скилидки
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • зехтин
  • копър
  • черен пипер
  • сол
  • лимони - 1
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме чесъна на дребно.

В голям тиган загряваме зехтин и разтопяваме маслото.

Слагаме чесъна, за да се запържи съвсем леко.

Добавяме изчистените миди, объркваме, наливаме виното и доливаме, ако е необходимо малко вода.

Щом омекнат, овкусяваме с черен пипер, сол и копър.

Оставяме течността да се изпари и мидите на тиган да се запържат добре.

Сервираме готовите ароматни миди на тиган, обилно поляти с прясно изцеден лимонов сок.

Този аламинут си подхожда идеално с изстудено бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Станаха супер
29.07.2023 23:08
Анонимен
Анонимен
Супер се получиха благодаря
28.07.2023 17:20