Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Овесени бисквити с шоколад и кокосови стърготини

Овесени бисквити с шоколад и кокосови стърготини

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k5351k
Овесени бисквити с шоколад и кокосови стърготини6 / 6
26/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
24
"Хрупкави овесени бисквитки с шоколад и кокосови стърготини, на които децата особено ще се зарадват, а и възрастните също"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 60 г
  • кокаово брашно - 40 г
  • ленено брашно - 50 г
  • овесени ядки - 150 г
  • черен шоколад - 50 г
  • захар - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 125 г
  • бадеми - 30 г
  • мед - 1 ч.л
  • бакпулвер - 1/2 ч.л
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • канела - 1/4 ч.л.
  • кокосови стърготини - 2 с.л.
  • сусам - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купата трите вида брашно, кокосовите стърготини, смлените бадеми и овесени ядки. Добавете след това сусам, кокосови стърготини, бакпулвер, сода, канела, сол и ванилията.

Яйцето разбийте с помощта на миксер, добавете малко по малко захарта. След като се разбие добре, добавете и мекото масло. Разбийте много добре всичко заедно и добавете меда накрая.

Разбийте за още малко и добавете сместа към купата със сухите съставки.

Шоколада нарежете на много малки парчета и добавете към сместа.

Разбъркайте много добре и оформете малки топчета, сплескайте ги по средата и подредете овесените сладки в намаслена тавичка или върху хартия за печене.

Печете бисквитите във предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10 минути. Като минат 10-те минути и ги извадите от фурната, на пипане ще са меки и ще ви изглеждат сурови. Но ви уверявам, че след като изстинат, ще са хрупкави и много вкусни).

Като са готови, оставете овесените бисквити на страна да изстинат.

След това може да поднесете овесени бисквити с шоколад и кокосови стърготини!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: