Пълнозърнеста содена питка със семена

26/12/2019
"С тази пълнозърнеста содена питка се посрещат гости "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо568
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете двата вида брашно и направете кладенче.

Чукнете яйцата, добавете солта. Добавете микса от семена.

Сложете содата в киселото мляко и разбъркайте. Прибавете млякото към брашното.

Добавете хладка вода около 1/2 ч.ч. Ако е необходимо, добавете още за омесването на меко тесто - нелепнещо.

Готовото тесто разстелете в голяма тава с незалепващо дъно и оставете питката на топло за около 30 минути.

Изпечете содената питка в загрята фурна до 200 градуса до златист загар.

Готовата пълнозърнеста содена питка със семена покрийте с чиста кърпа и оставете 15-20 минути, след което разчупете и поднесете с желаната от вас шарена сол.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар