Начин на приготвяне
Накисваме вече измития ориз за около половин час. През това време подготвяме зеленчуците - гъбите, морковите, лука, бялата ряпа, чушките и праза нарязваме на ситно.
Сипваме ги в тавичка и към тях прибавяме накиснатия добре отцеден ориз. Подправяме с останалите съставки от продуктите - половин равна чаена лъжичка смлян черен пипер, половин чаена лъжичка сушен градински джоджен, половин чаена лъжичка куркума.
Овкусяваме с 2 ч.л. хималайска сол и 3-4 с.л. шарлан. Разбъркваме с бамбукова бъркалка и сипваме 4 чаени чаши вода.
Ориза със зеленчуци печем на във фурната за 45 минути на 250 градуса.
Невероятно лесно и вкусно ястие ориз с гъби и зеленчуци на фурна, подходящо за пости, трапезата на Бъдни вечер или да се включи във вететарианско меню!
Чудно Вкусно!