Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на фурна»Ориз с гъби и зеленчуци на фурна

Ориз с гъби и зеленчуци на фурна

Ориз с гъби и зеленчуци на фурна
Снимка: Илиана Първанова
2 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч., бисерен
  • гъби - 6 печурки
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 3 зелени
  • бяла ряпа - 1/2 кореноплод
  • праз - 1/3 стрък
  • хималайска сол - 2 ч.л. равни, фина
  • шарлан - 3 - 4 с.л.
  • вода - 4 ч.ч.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. равна, смлян 
  • джоджен - 1/2 ч.л., сушен градински
  • куркума - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме вече измития ориз за около половин час. През това време подготвяме зеленчуците - гъбите, морковите, лука, бялата ряпа, чушките и праза нарязваме  на ситно.

Сипваме ги в тавичка и към тях прибавяме накиснатия добре отцеден ориз. Подправяме с останалите съставки от продуктите - половин равна чаена лъжичка смлян черен пипер, половин чаена лъжичка сушен градински джоджен, половин чаена лъжичка куркума.

Овкусяваме с 2 ч.л. хималайска сол и 3-4 с.л. шарлан. Разбъркваме с бамбукова бъркалка и сипваме 4 чаени чаши вода.

Ориза със зеленчуци печем на във фурната за 45 минути на 250 градуса.

Невероятно лесно и вкусно ястие ориз с гъби и зеленчуци на фурна, подходящо за пости, трапезата на Бъдни вечер или да се включи във вететарианско меню!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: