Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Кифлички с мармалад и шоколад

Кифлички с мармалад и шоколад

Кифлички с мармалад и шоколад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
16
"Не купуваме кифлички с мармалад и шоколад от магазина, защото си ги приготвяме сами и стават много вкусни. Даваме ви рецептата, за да може и вие да си ги направите"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • мас - 3 пълни с.л. мека
  • олио - 3 с.л.
  • мая - 20 г
  • захар - 3 с.л.
  • есенция - 1 капачка от шишенцето, портокал
  • брашно - 550 - 600 г типово
  • прясно мляко - 200 г топло
  • пълнеж
  • течен шоколад - 100 г
  • мармалад - 80 от калъп
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топло прясно мляко се разбърква натрошена мая с 1 с.л. захар и 2 -3 с.л. брашно.

Оставя се, докато се получат мехурчета и с останалите продукти, без един жълтък, се замесва средно меко тесто, да не лепне. Оставя се да втаса 40 минути и се разделя на две части.

Първото топче се точи на кръгла кора, нарязва се на 8 триъгълника, правят се по 3 разреза към върха, а в широката част се поставят дълги парчета мармалад от калъп.

Навиват се кифлички и нареждаме върху хартия за печене. От второто тесто се оформя фитил, нарязва се на шайби и всяка се сплесква с ръце като питка, поставя се малка лъжичка течен шоколад и се навива като пура.

Втасват за още 15-20 минути и се намазва с разбит жълтък с 2 с.л. олио, поръсваме сусам. Печем кифличките на 180 градуса с вентилатор за 20 минути, после се пекат на 150 градуса за 5 минути без вентилатор.

Изваждаме кифличките с мармалад и шоколад леко да се охладят и нападаме! Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: