Чеснова супа срещу простуда

29/12/2019
"Забравете за лекарствата, най-добре се сгрява човек с вкусна супичка с много чесън "
Приготвяне10 мин.
Готвене27 мин.
Общо37 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 838
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • чесън - 10 скилидки, по - големи
  • яйца - 2 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • зехтин - 80 - 100 г
  • сушено месо - 100 г от бут (може и от рибица)
  • бульон - 1.5 л. телешки или пилешки (домашен)
  • джинджифил - 1 с.л. настърган корен
  • кимион - 1 щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази изключително сгряваща супичка се приготвя бързо и лесно и е много ефикасна за борба срещу простудата в студените зимни дни.

В испански стил е, а към нея съм добавила така полезния джинджифил, който е известен с благотворното си действие именно срещу така досадните настинки.

1. Накълцайте почистените скилидки чесън, а сушеното месо нарежете на малки кубчета. Аз използвам хамон, но може да се сложи всякакво подобно месце.

2. Загрейте зехтина на слаб огън, той е повечко, но така трябва. Сложете чесъна да пусне аромата си, добавете кубчетата месо и бъркайте 3-4 минути или докато леко се запържат.

3. Сипете червения пипер, разбъркайте за 30 секунди (огънят- слаб, за да не загори) и налейте бульона. Към него настържете около 1 с.л. пресен корен от джинджифил и овкусете с щипка кимион и сол ако е нужно (зависи от солеността на бульона)

Варете 20 минути на затворен капак при умерен огън.

4. Към врящият ароматен бульон чукнете едно яйце и бързо разбъркайте да стане на парцалчета. Сторете същото и с второто яйце.

По желание добавете към супата една-две лъжици оцет.

5. Поднесете чесновата супа много гореща и гарнирайте с препечени филийки.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Диляна
Диляна
04.01.2020 11:10
Страхотна и загряваща супичка.
1
0