Начин на приготвяне
Замесете тесто от посочените продукти, намажете с олио и оставете да втаса.
Готовото тесто разделете на 8 топки, всяка разточвате на много тънка кора, няма значение формата, може да е обла или правоъгълна.
Намажете обилно със разтопената мас или олио, а може и масло.
Предварително разбивате яйцата, като единия жълтък заделяте за намазване.
Прибавяте и натрошеното сирене и със сместа намазвате кората. Навивате на руло (рехаво) и усуквате в различни посоки.
Намазвате тавата или хартията за печене и завивате първата кора по средата.
Така процедирате и с останалите кори.
Уточнявам, че няма яйца в тестото - те са за плънката и за намазване на точената баница.
Тази баница става уникална, ако я правите с хубава бяла мас, маста прави витата баница топяща се в устата.
Оставяте да втаса домашната точена баница, след което я мажете и печете в загрята фурна на 180 градуса.
Добър апетит!
Коментари