Начин на приготвяне
Започнете с подготовката на шафрана.
За него е нужно да стоплите леко прясното мляко и да го изсипете вътре.
Разбъркайте и оставете за 20 минути да се отпусне.
Киселата зелка разделете на листа с подходяща големина за сармите.
Необходимо е да се изрежат дебелите части от листата за по-лесно свиване.
В подходящ съд сгрейте олио. Запържете лука, след това прибавете ориза.
Пържете до лека промяна на цвета на ориза, след това добавете вода.
Прибавете млякото с шафран, семената, джоджена, кърито, солта и черният пипер.
Разбъркайте и варете до полуготовност на ориза.
Оставете полуготовия ориз да изстине малко.
След това започнете да свивате сармите една по една в подходяща за печене тава.
Когато всички зелеви сарми са подредени и готови, изсипете вода колкото е необходимо.
Печете зелеви сарми с шафранов ориз и семена при загрята на 170 градуса фурна за 40 минути или до готовност.
Добър апетит!
Коментари