Лимонов кекс с извара

Рени МитковаРени МитковаНовак
07/08/2013
"Кекс, който не бухва? Да и е невероятно вкусен "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 265
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделят се жълтъците от белтъците. Смесват се разтопеното масло, пудрата захар, жълтъците, настърганата кора от 1 лимон и изварата.

Белтъците се разбиват много добре и се добавят към сместа. Прибавят се брашното с бакпулвера и се разбърква добре. Ако сместа е много гъста се разрежда с малко лимонов сок.

Кексът се пече на 180 градуса до готовност. Ако искате повече лимонов аромат, добавете няколко капки лимонова есенция. Имайте предвид, че този кекс не бухва, но има много приятен лимонено-маслен вкус.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
пешо
пешо
22.11.2013 19:22
не знам дали е хубав,ще го пробвам и ще напиша нов коментар
3
0