Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Вкусен гювеч със замразени зеленчуци и свинско месо

Вкусен гювеч със замразени зеленчуци и свинско месо

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Когато поднасяме гювеч, винаги има елемент на изненада - какво ли ще сме скрили вътре. Този път ви разкриваме мистерията - свинско месо със зеленчуци, да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • олио - 50 мл
  • лук - 2 едри глави
  • чесън - 2 скилидки
  • зеленчукова смес - 400 г замразена смес Гювеч
  • свинско месо - 500 г
  • брашно - 2 с.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган загрейте олиото и запържете едро нарязания лук и чесън до омекване.

Добавете брашното и червения пипер, разбъркайте и премахнете от огъня.

В тава с капак прибавете запържения лук, зеленчука и нарязаното месо.

Налейте 600 мл вряла вода и подправките, посолете на вкус и разбъркайте.

Затворете капака на тавата и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, гответе манджата до готовност на месото - за около 1 час.

Поднесете вкусния гювеч със замразени зеленчуци и свинско месо топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: