Начин на приготвяне
Бутчетата измиваме.
В тенджера сипваме олиото и ги запържваме до златисто от всички страни.
Измиваме зеленчуците и нарязваме картофите на едри кубчета, морковите на колелца, чушката също на едри парчета, лука нарязваме на ситно.
На домата премахваме люспата и също накълцваме на ситно.
Щом бутчетата са готови, слагаме пушения червен пипер и домата, объркваме.
Към тях прибавяме зеленчуците и наливаме водата.
Оставяме манджата да ври на слаб огън за около 30-40 минути.
След което премахваме от котлона, разтваряме брашното в малко вода и прибавяме в тенджерата с непрестанно бъркане.
Отгоре поръсваме яхнията със ситно нарязан магданоз.
Яхнията с пилешки бутчета и зеленчуци е готова!