Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка супа»Зимна супа с жито и месо

Зимна супа с жито и месо

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Зимна супа с жито и месо
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Супа с месо и жито, подходяща за зимата и студените дни"

Необходими Продукти

  • жито - 100 г
  • телешко месо - 300 г крехко
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • селъри - 1 стрък
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте житото, сложете го в тенджера с малко вода и кипнете. Излейте водата, измийте житото със студена вода и го върнете в тенджерата. Налейте около 2 л. вода.

Нарежете телешкото месо на малки хапки. Сложете го в тенджерата при житото.

Сварете за около 50 мин. или докато месото стане почти готово. Сложете нарязаните зеленчуци и продължете варенето до омекването им.

При поднасяне полейте супата със струйка зехтин и поръсете с щипка черен пипер!

Много вкусна телешка супа, ще се изненадате от вкуса ѝ!

Да ви е сладко със зимната супа с жито и месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: