Турска млечна баница с вкусна заливка

ДилянаДиляна
Помощник Готвач
86
381
300
271
10/01/2020
"Прекрасно събуждане с ароматна турска баница и чаша чай "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо170 349
  • Преглеждания за месеца6953
  • Преглеждания за седмицата1381
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества
Млечна Баница

Начин на приготвяне

Всяка кора за мажем с разтопеното масло и навиваме на охлювчета, след което редим в тавата.

Печем корите за баницата до готовност в предварително загрята фурна на 180 градуса.

През това време се приготвя заливката за млечната баница.

Яйцата се разбиват заедно със захарта и към тях добавяме солта, ванилията и прясното мляко.

Изпечените кори за баница заливаме с млечната смес и връщаме за 15-20 минути отново във фурната.

Готовата турската млечна баница с вкусна заливка украсяваме с пудра захар.

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Елена Благоева
Направих я и на външен вид е досущ същата, като на снимката. Отиде ми повече от 100г масло. Нарочно навих рулата максимално рехаво. Пекох на по-ниска темпетатура почти час, за да се изпекат хубаво корите и увеличих заливката пропорционално за 4 яйца. Резултатът беше ужасен отвътре рулата не се бяха опекли, въпреки дългото печене, явно защото са много слоеве корите. Получи се красив, но тестен сладкиш и не го ядохме, да не ни болят стомасите от суровото тесто. По-добре си направете млечна баница по нашата рецепта, с която досега не съм имала проблеми.
0
0
Таня Арабаджийска
За целия пакет кори използвах 1 литър прясно мляко, стана страхотна баница.
0
0