Начин на приготвяне
Замесете средно твърдо тесто и оставете на топло да втаса. Разделете тестото на 5 части по 235 г, 1 част която е 625 г и малка топка - 75 г.
Разточете 5 обли малки кори, които мажете обилно с масло и редите една върху друга, но без последната.
Разрязвате на 8 части, като центърът остава цял, всяко листо премятате на една страна и свивате края отдолу. От снимката ще разберете по-добре.
От голямата част тесто разточвате голяма тънка кора, мажете обилно с масло и натрошавате сирене.
Навивате на руло и режете на рулца, с тях придавате почти завършен вид на питката, като ги редите по края.
От краищата редите по средата, с малкото топче тесто оформяте роза или изрязвате формички по ваш избор. Оставяте да втаса, след което мажете с разбития жълтък и печете в загрята фурна на 170 градуса.
Непослушна е тази вкусна питка, защото маслото и сиренето на места се показаха, получават се пукнатини, което е критерии на отлично изпълнение на рецептата.
Добър апетит с тази страхотна Непослушна питка!