Питка с колбас, сирене и лютеница

14/01/2020
"На това му викаме стабилна закуска - питка с колбас, сирене и лютеница, взимайте едно айрянче и сте вие "
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо450
  • Преглеждания за месеца449
  • Преглеждания за седмицата68
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • вода - 100 г
  • мляко - 200 г
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 100 г
  • яйца - 2 бр. /1 жълтък за намазване на питката/
  • брашно - 800 - 900 г
  • колбас
  • лютеница
  • сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме меко тесто от продуктите, което оставяме да втаса.

Когато е готово, го разделяме на 2 топки, като всяка разточваме на кора с дебелина 1 см.

С помощта на чаша изрязваме кръгове, в които слагаме малко от плънката, и сгъваме на две. Двата края на всеки кръг се слепват.

Оформяме питката, мажем с жълтък.

Печем питката с колбас, сирене и лютеница във фурна на 200 градуса до готовност.

Източник: Sude Izet - Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар