Сарми в крокпот

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2813k7112k3
Сарми в крокпот
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 2
14/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
540 мин.
Общо
590 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • за сармите
  • кайма - 500 г
  • ориз - 250 г
  • лук - 1 глава
  • кисело зеле - листа от 1 зелка + малко зелев сок
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • дафинов лист
  • олио
  • за соса
  • препечено брашно - 2 с.л.
  • олио
  • кисело мляко - 2/3 кофичка (може да се замени със заквасена сметана)
  • сол
  • черен пипер
  • сос - останал от готвенето на сармите
  • вода - при необходимост
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме главата лук на ситно и запържваме в малко мазнина. Добавяме каймата и запържваме отново.

Добавяме подправките и ориза. Ако киселото зеле и сокът са по-солени, дори не добавям сол в плънката.

Когато оризът стане стъклен, сваляме от котлона.

В средата на всяко листо слагаме по една лъжица от плънката и завиваме.

Всички завити сарми поставяме на дъното на съда за бавно готвене, който предварително сме намазали с мазнина. Подреждаме зелевите сарми плътно една до друга на един или два реда.

Отново добавяме малко мазнина. Слагаме няколко листа дафинов лист и залива с зелев сок, докато сармите се покрият.

Включваме уреда на бавна степен и оставяме да се готви за около 8-9 часа.

Когато са готови сармите, приготвяме на котлона сос, като запържим в малко мазнина препечено брашно и добавим кисело мляко и или заквасена сметана и малко от соса, в който са се варили сармите.

Поднасяме сармите в крокпот залети със соса. По желание преди това може малко да ги запечем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: