Начин на приготвяне
Замесваме тестото, като смесваме бакпулвер, сол, захар, мая, куркума и към тях наливаме топла вода 1/2 чаена чаша. Разбъркваме добре, прибавяме олио - 1/2 к.ч., разбитото яйце и с брашно, колкото поеме, замесваме средно меко, еластично тесто.
Оставяме да втаса на топло и когато удвои обема си, замесваме отново, като ръсваме малко брашно.
От тестото правим малки топчета, колкото размер на орех. Всяко топче топваме в смес от разтопено масло и нарязан ситно пресен магданоз.
Топчетата тесто подреждаме в малки формички за кейкчета, намазани с мазнина.
Отгоре поръсваме с ким и оставяме да втасат. Когато са готови, изпичаме във фурна на 180 градуса до порозовяване, за приблизително 30-35 минути или колкото е необходимо.
Коментари