Начин на приготвяне
В голяма купа смесете брашното с фин грис. Добавете солта, щипка настъргано индийско орехче, щипка черен пипер и щипка настъргана портокалова кора. В топлата вода разтворете захарта и маята.
Излейте ги при брашното, излейте и бялото вино. Добавете добре отопените свински пръжки. Замесете меко тесто. Сложете го в намаслена купа, покрийте с парче найлон и кърпа.
Оставете тестото да удвои обема си. На парче хартия разточете втасалото тесто. Прехвърлете в голяма тава. Намажете блата с една с.л. разтопена свинска мас.
Изчакайте 20 мин., докато се отпусне тестото. Изпечете пицата на 230 градуса в предварително загрята фурна за около 10 мин. или до приятен загар.
Много ароматна пица с пръжки! Да ви е сладко!