Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с пръжки

Пица с пръжки

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Пица с пръжки
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Ухае на пица с пръжки, усещате ли"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г, бяло
  • грис - 100 г, фин пшеничен
  • мая - 15 г от кубче
  • вода - 200 мл
  • бяло вино - 50 мл
  • пръжки - 150 г добре отопени
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • индийско орехче - щипка
  • свинска мас - 1 с.л. разтопена
  • портокалова кора - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесете брашното с фин грис. Добавете солта, щипка настъргано индийско орехче, щипка черен пипер и щипка настъргана портокалова кора. В топлата вода разтворете захарта и маята.

Излейте ги при брашното, излейте и бялото вино. Добавете добре отопените свински пръжки. Замесете меко тесто. Сложете го в намаслена купа, покрийте с парче найлон и кърпа.

Оставете тестото да удвои обема си. На парче хартия разточете втасалото тесто. Прехвърлете в голяма тава. Намажете блата с една с.л. разтопена свинска мас.

Изчакайте 20 мин., докато се отпусне тестото. Изпечете пицата на 230 градуса в предварително загрята фурна за около 10 мин. или до приятен загар.

Много ароматна пица с пръжки! Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: