Юнашка манджа с кисело зеле

ЖулиетаЖулиета
Чирак
71
338
104
175
19/01/2020
"Манджа с кисело зеле за истински юнаци - и преди да сте попитали, да, има месо "
Приготвяне40 мин.
Готвене270 мин.
Общо310 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 202
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • вода - 500 г
  • кисело зеле - 1 бр.
  • свинско месо - 200 г (свинска плешка)
  • пилешко месо - 200 г (или 2 бутчета цели )
  • колбаси - 1 бр. по - мазен, по избор
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - на зърна
  • червен пипер
  • олио
  • сол - на вкус
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме киселото зеле на дребно и поставяме в тенджерата, в която ще готвим, и оставяме настрана. В дълбок съд запържваме лука с колбаса и свинското месо, предварително нарязани.

Сваряваме пилешките бутчета в подсолена вода до полуготовност. След като са вече леко сварени, обезкостяваме ги и готовото месо прибавяме към вече запържения лук със свинското и колбаса.

Слагаме зелето на котлона да се вари заедно с месата и добавяме подправките без червения пипер. Малко преди да е готова манджата, в отделен съд запържваме червения пипер с олиото. Добавяме мазнината при зелето. Готвим нашата юнашка манджа с кисело зеле 4 часа на бавен котлон .

Алуминиева тенджера с незалепващо покритие 24 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиева тенджера с незалепващо покритие 24 см
44.99 лв.
34.64 лв.
Виж ››

Качествена и удобна за готвене алуминиева тенджера с незалепващо покритие - идеална за всяка домакиня. Има стъклен огнеупорен капак и термоизолиращи дръжки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар