Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Юнашка манджа с кисело зеле

Юнашка манджа с кисело зеле

ЖулиетаЖулиета
Чирак
71381104
Юнашка манджа с кисело зеле
Снимка: Жулиета
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
270 мин.
Общо
310 мин.
Порции
6
"Манджа с кисело зеле за истински юнаци - и преди да сте попитали, да, има месо"

Необходими Продукти

  • вода - 500 г
  • кисело зеле - 1 бр.
  • свинско месо - 200 г (свинска плешка)
  • пилешко месо - 200 г (или 2 бутчета цели )
  • колбаси - 1 бр. по - мазен, по избор
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - на зърна
  • червен пипер
  • олио
  • сол - на вкус
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме киселото зеле на дребно и поставяме в тенджерата, в която ще готвим, и оставяме настрана. В дълбок съд запържваме лука с колбаса и свинското месо, предварително нарязани.

Сваряваме пилешките бутчета в подсолена вода до полуготовност. След като са вече леко сварени, обезкостяваме ги и готовото месо прибавяме към вече запържения лук със свинското и колбаса.

Слагаме зелето на котлона да се вари заедно с месата и добавяме подправките без червения пипер. Малко преди да е готова манджата, в отделен съд запържваме червения пипер с олиото. Добавяме мазнината при зелето. Готвим нашата юнашка манджа с кисело зеле 4 часа на бавен котлон .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: