Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кейк от моркови

Кейк от моркови

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Кейк от моркови2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
80 мин.
Порции
86-8

Необходими Продукти

  • кафява захар - 200 г ( може и бяла)
  • захар - 100 г
  • олио - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 пак.
  • яйца - 4 бр.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • сода - 1/2 ч.л. бикарбонат
  • брашно - 500 г
  • сухо мляко - 1/3 ч.ч.
  • моркови - 5 бр.
  • орехи - 50 г
  • пудра захар - 80 г
  • за глазура
  • кокосови стърготини
  • масло - 80 г
  • сметана - 180 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесете двата вида захар и около 3/4 от олиото. Ароматизирайте с ванилията. Без да преставате да бъркате добавете и яйцата, едно по едно, а след тях солта, канелата, содата бикарбонат, сухото мляко и последно брашното.

Бъркайте до получаването на еднородна смес и към нея прибавете около 2/3 от морковите, настъргани на ситно ренде и натрошените орехови ядки.

Омесете до еднородност на тестото, след което го изсипете в предварително намаслена тава и печете около 50-60 минути в загрята на 160 градуса фурна.

Изчакайте готовия кейк да се охлади и го покрийте с остатъка от ситно настърганите моркови и глазура. За сметановата глазура разбийте 180 мл сладкарска сметана на пухкав крем, отделно разбийте 80 г меко масло и добавяйте от сметаната в маслото при непрекъснато разбиване. Намажете сладкиша и покрийте обилно с кокосови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Андрей
Андрей
Преди правих кекс от моркови и ставаше страхотен напук на вица. За тази рецепта не знам, но изглежда сходна с моята.
08.10.2015 11:44
Ирена
Ирена
"В дълбока купа смесете двата вида захар" - т.е. кафявата и пудрата захар. А с останалите моркови се гарнира сладкиша преди глазирането му със сметана.
20.08.2013 15:27
Виолета
Виолета
Малко нескопосано написана рецепта , но въпреки това ще я опитам .Не е посочено какво става с останалата една трета моркови , пудрата захар предполагам се употребява за глазурата...
19.08.2013 23:06