Свински ребра с кисело зеле и ориз

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
20/01/2020
"Ако чакате гости, да знаете, че ще се зарадват най-много на тава, пълна със свински ребра с кисело зеле и ориз "
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 179
  • Преглеждания за месеца164
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 зелка
  • свински ребра - 500 г
  • свински бекон - 700 г с кожа
  • ориз - 1 к.ч.
  • пушен червен пипер - щипка
  • червен пипер - 1 с.л. сладък
  • олио - 1 к.ч. или мас
  • люти чушки - 1 бр. суха червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на едри парчета сложете с мазнината да се запържат.

Накълцайте киселото зеле и след като се запържат ребърцата, прибавете червения пипер, зелето и вода да се облее.

Оставете да къкри на тих огън, след около час опитайте и ако е полуготово, сипете измития ориз.

След като поври и оризът се свари, изсипете цялото количество свински ребърца с кисело зеле в тава, като подредите месото отгоре.

Печете свинските ребра с кисело зеле и ориз до готовност, може да сложите суха люта чушка при запичането.

Подложка за готвене за фурна и барбекю  (комплект от 2 бр.)-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Подложка за готвене за фурна и барбекю (комплект от 2 бр.)
22.00 лв.
16.94 лв.
Виж ››

Подложката за готвене за фурна и барбекю може да ви помогне в приготвянето на по-деликатни храни и да предпази грила от цапане. Много практична и полезна. Може да използвате подложката за готвене като хартия за печене за многократна употреба.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Lyubomir K.
Lyubomir K.
18.02.2020 14:02
За пръв път се захващам да готвя това ястие. На какви градуси се пече?
Благодаря!
0
0
Ваня Георгиева
170-180
0
0