Кюфтета Строганоф

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Кюфтета Строганоф1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 500 г
  • чесън - 1 стрък (или 2 скилидки)
  • сол - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 к.ч.
  • олио - 8 с.л.
  • масло - 50 г
  • гъби - 250 г
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • бяло вино - 1/2 в.ч.
  • сметана - 100 г
  • магданоз - 4 стръка
  • макарони - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесете ситно накълцания чесън, телешката кайма, солта и червения пипер. Омесете кайма и оформете малки кюфтенца. Изпържете ги до златисто в силно сгорещено олио, след което ги извадете върху салфетка или домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

В същата мазнина запържете ситно нарязания лук и гъбите, нарязани на ивици. Пържете до омекване на зеленчуците, след което добавете доматеното пюре, което предварително сте разредили с бялото вино. Посолете на вкус.

Сложете кюфтенцата в соса, долейте 1 ч.ч. гореща вода и задушавайте ястието 12-15 минути на тих огън. Към края добавете сметаната. Свалете кюфтетата Строганов от котлона и ги поръсете със ситно нарязан магданоз.

Сварете макароните в подсолена вода до готовност, след което ги отцедете и ги изплакнете със студена. Поднесете ги като гарнитура на кюфтенцата, като леко ги полеете със сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

dobri
dobri
стана страхотно
18.08.2013 19:58