Моят сочен портокалов сладкиш

21/01/2020
"С дъх на портокали, уникален сладкиш за ценители "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 142
  • Преглеждания за месеца308
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За блата
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 120 г
  • брашно - 150 г /може и повече/
  • HOSSO - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 16 г
  • сол - 1 ч.л.
  • портокалов сок - 1 ч.ч.
  • портокали - 1/2 бр. кора
  • За сиропа
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • портокалов сок - 1/2 ч.ч.
  • портокали - 1 бр., нарязан на кръгчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме със сиропа.

В тиган слагаме водата и захарта, варим и добавяме кръгчетата портокали, обръщаме и от двете страни, за да попият добре от сиропа.

Изваждаме ги и ги редим на дъното на форма 26 см/може и по-малка/.

На дъното на формата поставяме хартия за печене, изрязана по дъното на формата.

Редим кръгчетата портокали и оставяме на страна.

Започваме приготвянето на блата. Разбиваме 3 яйца с лъжичката сол, след няколко минути добавяме захарта и разбиваме като за кекс.

Добавяме корите от портокал, олиото и брашното с бакпулвера.

Така приготвената смес /трябва да е с плътността на кекс/ изсипваме върху кръгчетата портокали.

Печем в предварително загрята фурна на 160 градуса за 30 мин.

През това време в тигана със сиропа прибавяме и половината чаша портокалов сок. Варим на бавен огън още 15 мин.

След като портокаловият сладкиш е готов, го вадим и изчакваме да се охлади и заливаме със сиропа.

Моят сполучлив портокалов сладкиш е готов!

Източник: Petya Angelova - Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар