Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани Сладкиши»Моят сочен портокалов сладкиш

Моят сочен портокалов сладкиш

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Моят сочен портокалов сладкиш
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 4
21/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"С дъх на портокали, уникален сладкиш за ценители"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 120 г
  • брашно - 150 г /може и повече/
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 16 г
  • сол - 1 ч.л.
  • портокалов сок - 1 ч.ч.
  • портокали - 1/2 бр. кора
  • За сиропа
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • портокалов сок - 1/2 ч.ч.
  • портокали - 1 бр., нарязан на кръгчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме със сиропа.

В тиган слагаме водата и захарта, варим и добавяме кръгчетата портокали, обръщаме и от двете страни, за да попият добре от сиропа.

Изваждаме ги и ги редим на дъното на форма 26 см/може и по-малка/.

На дъното на формата поставяме хартия за печене, изрязана по дъното на формата.

Редим кръгчетата портокали и оставяме на страна.

Започваме приготвянето на блата. Разбиваме 3 яйца с лъжичката сол, след няколко минути добавяме захарта и разбиваме като за кекс.

Добавяме корите от портокал, олиото и брашното с бакпулвера.

Така приготвената смес /трябва да е с плътността на кекс/ изсипваме върху кръгчетата портокали.

Печем в предварително загрята фурна на 160 градуса за 30 мин.

През това време в тигана със сиропа прибавяме и половината чаша портокалов сок. Варим на бавен огън още 15 мин.

След като портокаловият сладкиш е готов, го вадим и изчакваме да се охлади и заливаме със сиропа.

Моят сполучлив портокалов сладкиш е готов!

Източник: Petya Angelova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: