Кюфтета от леща и овесени ядки

Кюфтета от леща и овесени ядки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
21/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
"Вегетариански кюфтенца от леща и овесени ядки, супер вкусни са"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овесени ядки се накисват в малко топла вода и разбъркваме да се получи като кашичка.

Червена леща се накисва със студена вода за 4-5 часа или за 1 нощ.

Отцежда се и сипваме в блендер или чопър.

Добавя се сол, червен пипер, доматено пюре, нарязан лук и кашата от овесени ядки.

Накрая прибавяме и няколко стръка магданоз, кимион и обелени скилидки чесън към сместа за зеленчукови кюфтета.

Всичко се смила, нека да е по-наедро. Отваря се капакът на каната, сипва се сместа в купа и прибавяме едно яйце, за да спой добре продуктите.

С лъжица се оформят кюфтенца от леща върху хартия за печене, отгоре се сплескват.

Печем в загрята фурна 180°C около 20-22 минути.

Оставят се за кратко в тавата и изваждаме кюфтетата от леща и овесени ядки в чиния.

Вкусно и здравословно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: