Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Кюфтета от леща и овесени ядки

Кюфтета от леща и овесени ядки

Кюфтета от леща и овесени ядки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вегетариански кюфтенца от леща и овесени ядки, супер вкусни са"

Необходими Продукти

  • червена леща - 3/4 ч.ч.
  • лук - 1 малка глава
  • овесени ядки - 2 с.л
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз - 3 стръка
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • кимион - 2 щипки
  • червен пипер - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • доматено пюре - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овесени ядки се накисват в малко топла вода и разбъркваме да се получи като кашичка.

Червена леща се накисва със студена вода за 4-5 часа или за 1 нощ.

Отцежда се и сипваме в блендер или чопър.

Добавя се сол, червен пипер, доматено пюре, нарязан лук и кашата от овесени ядки.

Накрая прибавяме и няколко стръка магданоз, кимион и обелени скилидки чесън към сместа за зеленчукови кюфтета.

Всичко се смила, нека да е по-наедро. Отваря се капакът на каната, сипва се сместа в купа и прибавяме едно яйце, за да спой добре продуктите.

С лъжица се оформят кюфтенца от леща върху хартия за печене, отгоре се сплескват.

Печем в загрята фурна 180°C около 20-22 минути.

Оставят се за кратко в тавата и изваждаме кюфтетата от леща и овесени ядки в чиния.

Вкусно и здравословно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: