Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Лесен пандишпанов сладкиш с яйчен крем

Лесен пандишпанов сладкиш с яйчен крем

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Лесен пандишпанов сладкиш с яйчен крем
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Пухкав пандишпанов сладкиш, който се топи в устата"

Необходими Продукти

  • за пандишпана
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 60 г
  • захар - 60 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • за яйчения крем
  • прясно мляко - 150 мл
  • нишесте - 2 ч.л.
  • захар - 30 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • ванилия - 1 прахче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си пригответе яйчния крем.

Към прясното мляко добавете жълтъка, нишестето и захарта. Сложете съда на котлона и бъркайте, докато кремът се сгъсти.

Отнемете от огъня, ароматизирайте крема с една ванилия.

В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер до гъст крем.

Пресейте брашното с една чаена лъжичка бакпулвер, една ванилия и щипка сол.

Добавете ги на порции към яйчената смес, бъркайки с лъжица.

Застелете малка продълговата тава с хартия за печене. Изсипете пандишпановата смес.

Подравнете и разпределете отгоре крема на 6 купчинки.

Изпечете пандишпановия сладкиш на 180°C за 10-12 мин в предварително загрята фурна.

Охладете готовия пандишпанов сладкиш с яйчен крем и поръсете с пудра захар. Нарежете на квадрати.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Какъв е размера на тавата?
14.07.2021 22:37