Кръгъл селски хляб

22/01/2020
"Ароматът на топъл селски хляб се носи из цялата къща "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 782
  • Преглеждания за месеца383
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г + още при нужда
  • мая - 25 г прясна
  • сол - щипка
  • вода - 300 мл
  • зехтин - 1 с.л.
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата за този кръгъл селски хляб е с 500 г брашно, но на мен ми се стори лепкаво тестото и сложих още 2 с.л.

Разтворете маята в малко вода. Сложете брашното на плота.

Направете дупка в средата и добавете всички продукти.

Замесете меко тесто, което сложете в купа и завийте с памучна кърпа.

Оставете да втаса, докато удвои обема.

Премесете, сложете в гювеч с капак, застлан с хартия за печене.

Оставете повторно да втаса.

Направете разрези върху хляба, поръсете с брашно.

Селският хляб се пече в студена фурна на 180 градуса до готовност.

Пече се със затворен капак.

Механично метално сито за хубаво тесто-23%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
9.00 лв.
6.93 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Хлебчето е страхотно! Много, много благодаря! :)
0
0