Начин на приготвяне
Нарежете лука на полумесеци. Сложете го в тиган със загрят зехтин, посолете, добавете 1 листче дафинов лист и 3 с.л. вода.
Захлупете тигана и задушете за 5-6 мин. Отстранете съда от огъня и охладете.
Пресейте брашното с едно пакетче бакпулвер и щипка сол.
Разбийте яйцата и прясното мляко с вилица. Добавете на порции сухата смес, нарязания на кубчета пушен бекон, настъргания пармезан и охладения червен лук. Овкусете с щипка черен пипер.
Хомогенизирайте добре получената смес. Застелете продълговата форма за кекс с хартия за печене.
Изсипете сместа и подравнете. Отгоре наредете резени червен лук. Изпечете соления кейк в 180°C в предварително загрята фурна за 25-30 мин.
Не препичайте, за да не стане сух.
Извадете соления кекс с червен лук и пушен бекон от фурната и веднага го намажете със зехтин.
Охладете на решетка.
Да ви е сладко!
Коментари