Телешки шишчета с лимон

ИрмаИрмаНовак
18/08/2013
Приготвяне35 мин.
Готвене30 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 608
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пасирайте лука, чесъна и магданоза. Добавете и останалите продукти разбъркайте до получаването на еднородна маса. Нарежете телешкото месо на кубчета, а чушките на парчета, подходящи за нанизване на шишчета и ги залейте с маринатата.

Приберете продуктите в хладилника за 1 нощ. Почистете гъбите и отделете пънчетата им. Мариновайте шапките заедно с останалите продукти за 2 чака. Лимоните разделете на 8 резени.

Нанижете шишчета като редувате гъби, лимони, телешко месо и чушки, до изчерпване на количествата.

Подредете готовите шишчета върху пергаментова хартия, залейте с няколко лъжици от маринатата и запечете на грил на фурната.

Обърнете шишчетата няколко пъти за да се изпекат равномерно, като от време на време ги заливате с маринатата.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар