Домашна дивечова наденица

Сергей АнчевСергей Анчев
Помощник Готвач
220
81
406
3
24/01/2020
"Даваме ви рецептата за домашната дивечова наденица и вече нямате извинение за липсата на мезе "
Приготвяне90 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо551
  • Преглеждания за месеца299
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • месо от сърна - 40% кайма /или елен/
  • месо от диво прасе - 40% кайма
  • сланина - 20% кайма
  • За 1 кг кайма
  • сол - 21 г
  • черен пипер - 5 г смлян
  • чубрица - 3 г ронена
  • кимион - 3 г смлян
  • индийско орехче - 1 г настъргано
  • захар - 10 г
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • лют пипер - 1 ч.л. едро смлян /по желание/
  • свински черва - 1.5 метра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата от дивечово месо и сланина се омесва много добре със солта, захарта и подправките.

Престоява на хладно 10 – 12 часа.

С ръчна или електрическа машинка се пълнят червата, като се връзват или усукват през 35-40 см.

Дупчат се с игла, за да излиза въздухът.

Дали ще правите надениците във форма на подкова или на пръчка, си е ваше предпочитание.

Когато са готови, ги вържете хубаво и провесете на хладно и проветриво място без пряка слънчева светлина.

Първите 10 дена е добре да разточвате домашната дивечова наденица всеки ден.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар