Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Ребърца»Консервирани свински ребра за зимата

Консервирани свински ребра за зимата

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Консервирани свински ребра за зимата
Снимка: Биляна Владова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • свински ребра - 10 бр.
  • черен пипер 10 - 15 зърна
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските ребра се измиват и се накисване в малко вода с оцет. Съотношението е около 80 мл вода и 20 мл оцет. Това се прави, за да се издърпа кръвта, ако случайно е останала някаква в месото.

В зависимост от количеството кръв водата се сменя през три часа. Ако няма кръв в ребрата, се изкисват за по-сигурно за 30-40 минути. След това се измиват със студена вода. Подреждат се в тава едно до друго.

Леко се посоляват и се запичат за 10 минути до максимум 15 минути в загрята на 200 градуса фурна. Идеята е не да се изпекат ребрата, а само да си пуснат излишната вода задържана в тях.

Също така лекото запичане придава на ребърцата златиста коричка и по-добър вкус в последствие. Докато се пекат, на дъното на буркан се слага половин ч. л. сол и 7- 8 зрънца черен пипер.

Когато ребърцата се извадят от фурната, се оставят да изстинат за пет минути и след това се подреждат в буркана, плътно едно до друго.

В един буркан се събират около десет ребърца, в зависимост от това как се подреждат. Щом са подредени, се посипвам с още половин ч. л. сол и останалите зрънца черен пипер. Ако прасето е било мъжко, и смятате, че ребрата ще имат неприятен аромат, в буркана се добавя малко кориандър.

Той убива всякакви излишни аромати от месото и му придава приятен вкус. Бурканите със зимнина се запечатват и подреждат в подходящ съд за варене. След като заврят, бурканите се варят още три часа.

Ако сте сигурни, че няма да можете да ги изконсумирате за една година, се варят четири часа. След като се свалят, се подреждат в маза на хладно, и са готови за консумация. Ребърцата могат да се хапват както само леко затоплени, така и в компанията на зеленце, картофки или ориз.

Приятен апетит с тези консервирани свински ребра за зимата!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: