Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шницели»Шницели с кашкавал по милански от 1960 г.

Шницели с кашкавал по милански от 1960 г.

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Шницели с кашкавал по милански от 1960 г.2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Колкото по-ретро, толкова по-добре, поне за шницелите с кашкавал"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 5 бр без кост
  • яйца - 6 бр.
  • брашно - 1 1/2 с.л.
  • хляб - 1 1/2 с.л. трохи от бял
  • настърган кашкавал - 2 с.л.
  • олио - 2 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвените свински котлети се измиват много добре. Начукват се на тънко. Нарязва се с ножа по краищата и средата, за да не се свие при пърженето.

Разбъркват се счуканият черен пипер и сол и се намазват от двете страни шницелите. Оставят се да престоят 30 мин. на хладно.

Разбърква се каша от разбитите на пяна яйца, брашното, трохите бял хляб и кашкавала. Бъркането е с вилица, на се пасира, за да остане настърганият кашкавал.

Шницелите се потапят в кашата и се оставя да престоят 10 мин. в нея.

Олиото се сгорещява и в него се пържат шницелите при средна температура, като се обръщат няколко пъти, за да се изпържат добре.

Пържат се с добро количество от кашата, като когато се потопят в олиото, се слага върху шницела, който се пържи, малко от кашата.

Вкусни Шницели с кашкавал по милански от 1960 г., които трябва да опитате!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Брилянтен резултат. Благодаря за прекрасната идея. Получи се наистина много добре.
26.01.2020 17:38
1
1
Покажи всички подкоментари