Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен кейк с мортадела, сушени домати и пекорино

Солен кейк с мортадела, сушени домати и пекорино

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Солен кейк с мортадела, сушени домати и пекорино
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Режем на филийки нашия солен кейк и посрещаме гостите си с широка усмивка"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • сушени домати - 100 г
  • пекорино - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • мортадела - 60 г
  • зехтин - 100 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното с бакпулвера и щипка сол.

В друга купа разбийте яйцата за кратко с вилица, излейте зехтина и прясното мляко.

На порции добавете сухата смес към течната.

Нарежете сушените домати, мортаделата и пекориното (може да замените с кашкавал) на малки парченца.

Прибавете ги към приготвената смес, овкусете с щипка черен пипер и разбъркайте добре всички продукти.

Застелете продълговата форма за кейк с хартия за печене.

Изсипете сместа за соления кекс и подравнете.

Изпечете соления кейк с мортадела, сушени домати и пекорино на 180°C в предварително загрята фурна за около 40 мин.

Пробвайте за готовност с дървено шишче.

Охладете соления кекс на решетка!

Да ви е слдко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: