Начин на приготвяне
Сложете счупените яйца в голяма и удобна купа. Към тях излейте олиото и водата. Разбийте сместа за няколко минути с телена бъркалка.
Пресейте брашното и бакпулвера. Добавете го на порции, бъркайки с лъжица, докато се усвои от течната смес. Сложете три супени лъжици настърган пармезан, нарязаната на малки кубчета шунка и нарязания на дребни парчета кашкавал.
Овкусете продуктите с щипка сол (внимавайте да не пресолите, имате пармезан и кашкавал достатъчно солени) и щипка чер пипер.
Хомогенизирайте всичко много добре.
Застелете продълговата форма за кейк с хартия за печене. Изсипете приготвената смес, подравнете и наредете отгоре нарязани на малки парчета домати.
Изпечете соления кекс в загрята на 180 градуса статична фурна за около 40 мин.
Пробвайте винаги за готовност с дървено шишче. Извадете изпечения кейк.
Веднага го намажете с четка потопена в малко зехтин.
Охладете на решетка.
Нарежете го, когато е добре охладен! Соленият кейк с домати и кашкавал е готов.