Картофени кюфтета Рьости

ИивинкаИивинка
Готвач
185
1k
521
528
2
29/01/2020
"Едни по-различни картофени кюфтета Рьощи, които ще ви оставят без думи "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции18
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 693
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е малко променена от оригинала за Рьости (Рьощи).

Обелете и настържете картофите на ситно ренде. Изстискайте течността от тях.

Добавете яйцето, натрошеното сиренето, ситно нарязания зелен лук и магданоз. Овкусете със сол, черен пипер и чесън на гранули. Объркайте всичко.

Сложете тиган с олио на котлона на силен огън.

Вземете част от сместа с ръце, оформете картофените кюфтета едно по едно. Слагайте да се пържат в нагорещеното олио.

Намалете котлона наполовина, за да се изпържат добре, да не остават сурови отвътре. Притеснете леко картофеното кюфте.

Когато се изпържи от едната страна, обърнете да изпържете и от другата.

Изпържете всички картофени кюфтета Рьости.

Отвън коричката става много хрупкава.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар