Начин на приготвяне
Смелете ориза а блендер, докато се получи брашно. Към полученото оризово брашно сложете с 1 и 1/2 ч.ч. вода и сложете на котлона да запарите малко.
В купичка сложете сухата мая, щипка захар и щипка сол, може и лъжица брашно. Вземете от оризовата водичка и добавете към маята. Оставете за 5 мин.
В купа пресейте брашното, направете кладенче, сложете зехтина, малко сол и добавете маята. След това изсипете оризовото запарено брашно и замесете тесто.
Тестото трябва да е меко и да не лепне по ръцете. Намажете тестото със зехтин.
В тавичка с хартия за печене сложете тестото и оставете за час да удвои обема си.
В предварително загрята фурна на 180 градуса сложете оризовият хляб да се пече.
Печем домашния хляб до готовност.
Когато изкарате оризовия хляб, намокрете кърпа с вода и покрийте, защото коричката е твърда, а така омеква много хубаво.
Малко различен хляб, но много вкусен, за предпочитане с шарена сол.