Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Маминият хляб

Маминият хляб

Боряна АтанасоваБоряна Атанасова
Чирак
63579208356
Маминият хляб1 / 2
09/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"От маминия хляб по-вкусен няма"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • вода - 300 мл хладка
  • мая - 1 кубче
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята заедно със захарта слагам във водата и оставям да шупне.

В купа слагам шупналата мая, кисело мляко, олиото малко от брашното и накрая солта.

Разбърквам с лъжица до гъста каша, доомесвам с ръце, като добавям постепенно брашното.

Получава се меко тесто за хляб, което оставям да втасва за около час.

Оформям и пека маминия хляб в предварително загрята фурна на 160-170 °C до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: