Говеждо варено

Сергей АнчевСергей Анчев
Помощник Готвач
226
82
412
3
29/01/2020
"Чудно телешко варено се получи, определено надмина очакванията ни "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо921
  • Преглеждания за месеца317
  • Преглеждания за седмицата73
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • говеждо месо - 1 кг с кокал
  • картофи - 6 бр.
  • моркови - - 2 големи
  • лук - 2 глави кромид
  • червени чушки - 2 бр.
  • целина - 1 глава около 250 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • черен пипер - 20 зърна
  • бахар - 2 зърна
  • дафинов лист - 2 листа
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете говеждото от костите и го нарежете на едри хапки.

Нарежете морковите и чушките на едро, главите лук на четири, целината на кубчета, картофите, ако са едри - на две.

Поставете всичко заедно с костите, зехтина, оцета, подправките и сол в тенджера под налягане и залейте с вода да покрие.

Оставете да фъска 90 мин.

Говеждото варено или телешко варено много добре си партнира с лъжица сметана и прясно изпечена багета или фокача.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар