Начин на приготвяне
За кюфтенцата:
Каймата се омесва с чубрицата, черния пипер, солта на вкус, яйцето и предварително накиснатата в малко вода филийка.
От нея се оформят малки кръгли кюфтенца, които се овалват в брашното и се запържват.
За соса:
Брашното се изпържва в олиото. Разрежда се с вода и се налива виното.
Прибавят се зърната черен пипер и соевият сос.
Оставя се да заври 5 минути и се сваля от котлона.
За пюрето:
Картофите се обелват, измиват и нарязват на малки кубчета.
Сваряват се до пълната им готовност. Излива се водата.
Прибавят се маргаринът/масло, прясното мляко и солта - на вкус.
Пасира се до получаване на пухкаво картофено пюре.
В чиния се оформя канапе от пюрето, върху която се нареждат кюфтенцата по цариградски и отстрани се полива обилно от соса.
Имате завършено ястие - кюфтенца по цариградски с винено-соев сос