Турски бюрек със сач кори

ИивинкаИивинка
Готвач
193
1k
544
676
2
31/01/2020
"Турски бюрек със сач кори за вкусно начало на деня "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 183
  • Преглеждания за месеца515
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества
Бюрек

Начин на приготвяне

Пригответе си заливката, като разбиете хубаво яйцата и добавите натрошеното сирене.

За турския бюрек ви трябват турски кори на сач.

Вземете един лист, намажете навсякъде с масло. След това Намажете от сместа с яйца и сирене. Навивайте на руло, но не стягайте.

Намажете обилно правоъгълна тавата, в която ще печете с масло.

Разрежете полученото руло на 2 парчета и наредете в тавата. Защото са много големи сач корите и става дълго руло. И така пригответе останалите рула.

Отгоре намажете бюрека с масло.

Направете заливка от киселото мляко, в него угасете содата. Добавете яйцето и натрошеното сирене и разбъркайте.

Покрийте със заливката всички сач рула. Печете в предварително загрята фурна за около 30 мин на 200 градуса.

Когато извадите турския бюрек със сач кори от фурната, напръскайте с вода и покрийте с кърпа.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар