Начин на приготвяне
Най-добре се получават с охладено бутертесто, защото корите са тънки и с него тези пухкави бутерки са по-лесни за хапване от децата. Освен това то си е опаковано с хартия за печене, която ползвам, и го намирам за много практично. Аз го вземам от хладилната витрина на Кауфланд, пакетът е с разфасовка 275 г.
Изваждам пакета поне 5 мин по-рано от хладилника, за да се отпусне малко тестото на стайна температура и така не се чупи при разгъването, а и се оформят по-лесно бутерките.
Първо, включвам фурната да загрее на 220-230 градуса, докато ги приготвям, защото задължително трябва да е силно нагрята от самото начало, когато се пече бутертесто.
Разрязвам тестото на правоъгълници, както е показано на снимката - 12 парчета ми се получават обикновено - намазвам тънко половинката на всяко парче с маслинова паста. Маслиновата паста може да е доста солена, така че внимавайте и мажете по-тъничко в този случай.
Аз вземам паста от маслини Каламон или в буркан, или насипна от витрина с обслужване, но по желание може да се сложи също от черни маслини или от зелени, всичко е въпрос на вкус;-)
Върху маслиновата паста поръсвам ситно настърган кашкавал.
Внимателно затварям бутерките, притискам леко в краищата и ги подреждам в тавичка. Оставям поне 1/2 см разстояние между тях, за да не се слепнат, като бухнат при печенето.
Поръсвам ги леко с домашно приготвена шарена сол и пека около 10 мин на средното ниво до получаване на приятен златист загар.
След изваждането от фурната най-тежко е да опазя бутерките с маслинова паста и кашкавал през следващите поне 10 мин, докато поизстинат, защото моите лакомници нямат търпение да ги нападнат:-)