Начин на приготвяне
Пресейте брашното със солта в купа и направете кладенче.
Затоплете прясното мляко и разтворете в него маята, захарта и 2 с.л. от брашното. Оставете за кратко, докато маята се активира.
Сложете свинската мас в микровълнова фурна на функция размразяване за 1-2 минути. Така ще омекне и няма да се втечни.
Замесете меко тесто от посочените продукти. Поставете го в купа, покрито с памучна кърпа, и оставете да втаса до удвояване на обема си.
Може да загреете фурната на 50 градуса и да сложите тестото. Така времето за втасване ще е по-кратко.
Готовото тесто премесете и разделете на две равни части. Всяка разточете на тънка кръгла кора. Разрежете на 8 триъгълника. В широката част сложете плънка по избор и навийте на кифличка.
Наредете кифличките в две тави, застлани с хартия за печене. Оставете отново да втасат за 20 минути.
След това смесете 1 жълтък с малко вода и ги намажете със силиконова четка. На тези със сладка плънка поръсете захар а на другите - сусам или маково семе.
Печете кифлички със сладка и солена плънка в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 15-20 минути до приятен загар.
Много пухкави и вкусни кифлички със сладко, шоколад и солена плънка.
Добър апетит!