Начин на приготвяне
Телешкото и свинското месо се смилат, а пушеното се нарязва на кубчета.
Лукът се стърже на едро ренде и се запържва в олио. Когато омекне, се посолява и се оставя на страни.
След това всичко се слага в купата при месото заедно с ориза и подправките. Объркайте хубаво.
Листата на киселото зеле се отделят и във всяко се поставя от плънката.
Редите в тава получените зелеви сарми.
В съда се слагат скилидките чесън, дафинов лист и зърна черен пипер.
Сармите се заливат с вода, поръсват се с червен пипер и пекат в загрята фурна на 250 градуса.
По средата на печенето сръбските сарми се покриват с алуминиево фолио, за да не изгорят.
Печете вкусните сарми по сръбски до готовност.
Изваждат се и се поднасят топли.