Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Вкусни сарми по сръбски

Вкусни сарми по сръбски

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5373
Вкусни сарми по сръбски4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
10
"Прекрасни сармички по сръбски - не е нужда да чакате празници, за да си ги приготвите"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • свинско месо - 300 г
  • пушен бекон - 300 г (свинско месо от врат)
  • кисело зеле - 1 бр. голяма
  • бланширан ориз - 200 г
  • лук - 2 бр. глави
  • чесън - 3 бр. Скилидки
  • дафинови листа - 3 бр.
  • черен пипер - зърна
  • универсална подправка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото и свинското месо се смилат, а пушеното се нарязва на кубчета.

Лукът се стърже на едро ренде и се запържва в олио. Когато омекне, се посолява и се оставя на страни.

След това всичко се слага в купата при месото заедно с ориза и подправките. Объркайте хубаво.

Листата на киселото зеле се отделят и във всяко се поставя от плънката.

Редите в тава получените зелеви сарми.

В съда се слагат скилидките чесън, дафинов лист и зърна черен пипер.

Сармите се заливат с вода, поръсват се с червен пипер и пекат в загрята фурна на 250 градуса.

По средата на печенето сръбските сарми се покриват с алуминиево фолио, за да не изгорят.

Печете вкусните сарми по сръбски до готовност.

Изваждат се и се поднасят топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: