Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Пухкави козуначени мъфини

Пухкави козуначени мъфини

Пухкави козуначени мъфини6 / 6
05/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Мини козуначета, които придават особено очарование на трапезата"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 150 мл
  • олио/краве масло - 90 г
  • захар - 90 г
  • мая - 20 г
  • лимонова кора
  • сол - щипка
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • за поръсване
  • бадеми
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в прясното мляко.

Сложете брашното на кухненския плот и добавете всички продукти.

Замесете меко тесто. Поставете в купа, завийте с кърпа и оставете да втаса, докато утрои обема си.

Извадете козуначеното тесто от купата и премесете. Оставете втори път да втаса.

Готовото тесто разделете на малки топки от по 80 г. При мен излязоха 12 бр.

Всяка топка разточете на елипса. Разрежете единия край на ленти и завийте на руло, а след това на охлюв.

Вземете форма за мъфини и я намажете с краве масло. Поставете козуначените мъфини. Намажете с жълтъка, прясното мляко и олиото.

Оставете да втасат за 30 минути.

Поръсете пухкавите козуначени мъфини със захарта и бадемите.

Печете козуначетата в предварително загрята фурна на 170-180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: