Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват хубаво, без да се белят, отстраняват се крайчетата им и се нарязват на три.
Издълбава се вътрешността на всяка част, но не докрай, и с върха на ножа се правят прорези от външната страна.
Морковът се настъргва на най-ситното ренде, лукът и издълбаното от тиквичките се нарязват на ситно.
В дълбок тиган се загрява олиото, прибавя се мляното месо и чесън и се мачка с вилица, докато станат на трохи, след което се прибавят лукът, вътрешността на тиквичките, морковът, солта и черният пипер и се задушава до омекване.
Накрая се добавя и оризът, налива се 1 и 1/2 ч.ч. вода и се вари на слаб огън.
След като оризът е поел цялата течност, се сваля от котлона, прибавя се копърът, обърква се хубаво и тиквичките се пълнят.
Нареждат се апетитните пълнени тиквички в тавичка, налива се вода до една трета и мини пълнените тиквички се изпичат в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минути или до готовност.